De campagne #CallBrussels van visit.brussels wil toeristen overtuigen dat Brussel nog altijd een aantrekkelijke bestemming is

De campagne #CallBrussels van visit.brussels wil toeristen overtuigen dat Brussel nog altijd een aantrekkelijke bestemming is

Sinds de helaas maar al te bekende 'Brussels lockdown' is het aantal buitenlandse toeristen dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bezoekt, merkbaar gedaald. Deze daling brengt grote gevolgen met zich mee en treft vooral die actoren die actief zijn in de toeristische sector. Om de toeristen gerust te stellen en hen ervan te overtuigen dat Brussel nog steeds een aantrekkelijke bestemming is, lanceert visit.brussels vandaag de campagne #CallBrussels.

De voorbije weken hebben de internationale media Brussel afgeschilderd als een ware oorlogszone die toeristen beter kunnen mijden. Dat heeft natuurlijk dramatische gevolgen voor de toeristische sector, die momenteel een duidelijke dip kent. Het leven in Brussel gaat ondertussen echter gewoon verder en de hoofdstad van Europa biedt nog altijd een rijk aanbod aan culturele en toeristische activiteiten. Met de lancering van de internationale campagne #CallBrussels wil visit.brussels toeristen met interesse in een bezoek aan Brussel overtuigen dat er geen enkele reden is om hun reisplannen te wijzigen.

De ideale gesprekspartners om toeristen gerust te stellen

Bij wie anders dan de inwoners van Brussel zelf kunnen toeristen die aarzelen om naar Brussel te komen het best terecht? De Brusselaars zelf zijn immers het best geplaatst om een antwoord te geven op alle vragen die deze twijfelende toeristen zich kunnen stellen.

Om deze gesprekken tussen de kerndoelgroep van Brusselse toeristen (zijnde bezoekers uit Frankrijk, Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië en Spanje) en de inwoners van Brussel mogelijk te maken, heeft visit.brussels telefooncabines geplaatst op drie symbolische plaatsen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: de Kunstberg, het Flageyplein en het Gemeenteplein in Molenbeek. Op die plekken in de stad kunnen de voorbijgangers rechtstreeks antwoorden op vragen van buitenlandse toeristen, die zelf kiezen welke telefooncabine ze willen bellen via de website www.call.brussels. Een webcam filmt ondertussen de omgeving . Deze gesprekken zullen eveneens live uitgezonden worden via de website www.call.brussels.

Na de campagne zal een filmpje met enkele fragmenten uit de actie internationaal worden verspreid via sociale media en via de aankoop van advertentieruimte op websites in de kernlanden.

Een gedroomde gelegenheid voor alle Brusselaars om hun Gewest te verdedigen

De Brusselaars zijn trots op hun Gewest en willen erg graag de waarheid over de situatie in Brussel verkondigen. Met deze actie geeft visit.brussels hen de kans om van zich te laten horen en de economie van Brussel te laten heropleven door buitenlandse toeristen ervan te overtuigen om niet af te zien van hun bezoek aan onze hoofdstad. De campagne wordt uitgevoerd in samenwerking met Toerisme Vlaanderen en Wallonie-Bruxelles Tourisme, die de campagne via hun internationale netwerken zullen helpen verspreiden.

Bijkomende informatie over de campagne vindt u op de website www.call.brussels.

 

Contacteer ons
Martha Meeze Press Manager & Spokesperson, visit.brussels
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Martha Meeze Press Manager & Spokesperson, visit.brussels
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over CallBrussels

De campagne #CallBrussels is een initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, georganiseerd door visit.brussels en mede ondersteund door Toerisme Vlaanderen en Wallonie-Bruxelles Tourisme, die die de campagne via hun internationale netwerken zullen helpen verspreiden. De bedoeling van deze actie is om buitenlandse toeristen te overtuigen dat Brussel nog steeds een aantrekkelijke bestemming is.