Brussels 12 points! Video toont succes van #CallBrussels campagne

Brussels 12 points! Video toont succes van #CallBrussels campagne

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gooide internationaal hoge ogen met haar campagne #CallBrussels om buitenlandse toeristen te overtuigen om naar de hoofdstad van Europa af te zakken. Het idee was simpel - bij wie anders dan de inwoners van Brussel zelf kunnen toeristen het best met hun vragen terecht? Met volle overtuiging vertelden zij honderduit over de sfeer, de gebouwen en natuurlijk de Brusselse wafels!

De Brusselaars aan het woord

Dagenlang rinkelden de telefoons er op los op in de pop-up telefooncabines op de Kunstberg, op het Flageyplein en op het Gemeenteplein in Molenbeek. Het leek wel of iedereen in de hele wereld wou horen hoe het er vandaag in Brussel aan toe gaat. Op vijf dagen tijd werden meer dan 12.500 oproepen geregistreerd uit 154 landen - een overdonderd succes.

En de Brusselaars? Die lieten geen kans onbenut om hun stad en Gewest te promoten tijdens hun gesprekjes met toeristen die belden vanuit de buurlanden, de Verenigde Staten, Brazilië, Japan of zelfs vanuit Australië. De Brusselaars vervulden hun rol van stadsgids met verve en lieten de bellers proeven van de unieke smeltkroes die Brussel is. Voor een hap in de typische wafel, een slok Belgisch bier of een praline van Belgische chocolade zullen de toeristen toch zelf naar Brussel moeten komen.

Bekijk nu de compilatievideo van de actie op http://call.brussels.

Ook Rudi Vervoort, Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, is erg enthousiast over de campagne: “De campagne had nooit zo’n succes kunnen zijn zonder de deelname van alle Brusselaars, die de bellers eraan herinnerden dat het Gewest heel wat troeven heeft. Aan allen, een welgemeende “Thanks for calling”!

Over #CallBrussels

De campagne #CallBrussels is een initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, georganiseerd door visit.brussels en mede ondersteund door Toerisme Vlaanderen en Wallonie-Bruxelles Tourisme, die die de campagne via hun internationale netwerken helpen verspreiden. De bedoeling van deze actie is om buitenlandse toeristen te overtuigen dat Brussel nog steeds een aantrekkelijke bestemming is.

In de eerste fase plaatste visit.brussels telefooncabines op drie symbolische plaatsen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om toeristen te overtuigen dat Brussel de moeite waard is om te bezoeken. Tussen 7 en 11 januari werden 12.688 oproepen geregistreerd uit 154 landen. De campagne #CallBrussels kon rekenen op heel wat aandacht van de (inter)nationale pers en werd ook op de sociale netwerksites van nabij gevolgd. Sinds maandag 18 januari 10u30 staat een videoclip met enkele leuke campagnemomenten online op http://call.brussels.

Contacteer ons
Martha Meeze Press Manager & Spokesperson, visit.brussels
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Martha Meeze Press Manager & Spokesperson, visit.brussels
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over CallBrussels

De campagne #CallBrussels is een initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, georganiseerd door visit.brussels en mede ondersteund door Toerisme Vlaanderen en Wallonie-Bruxelles Tourisme, die die de campagne via hun internationale netwerken zullen helpen verspreiden. De bedoeling van deze actie is om buitenlandse toeristen te overtuigen dat Brussel nog steeds een aantrekkelijke bestemming is.