12688 oproepen ontvangen uit 154 landen: de eerste fase van #CallBrussels is een groot succes

12688 oproepen ontvangen uit 154 landen: de eerste fase van #CallBrussels is een groot succes

Woensdag 13 januari 2016 — Tussen 7 en 11 januari 19u (GMT+1) telefoneerden 12688 mensen uit 154 verschillende landen naar een van de drie telefooncellen van #CallBrussels. De campagne werd ook sterk gevolgd op de sociale netwerksites en massaal verspreid in de pers.

Maandagavond eindigde de eerste fase van de #CallBrussels-campagne, die er op gericht is om toeristen te overtuigen dat Brussel nog altijd een aantrekkelijke bestemming is. Het succes van deze eerste fase overtreft zelfs de stoutste verwachtingen van visit.brussels.

Enkele cijfers die dit succes staven

Tussen 7 en 11 januari 19u (GMT+1) vonden er 12688 gesprekken uit 154 landen plaats. De campagne strekte zich uit over de hele wereld: er kwamen telefoontjes uit de buurlanden, de Verenigde Staten, Japan, Brazilië en zelfs uit Australië. 74 % van de oproepen kwam uit het buitenland.

De actie werd ook enorm gevolgd via sociale media. De hashtag #CallBrussels reisde de hele wereld rond en was bij de lancering de populairste hashtag in België. Meer dan 9.370.000 personen wereldwijd hebben de hashtag gezien.

Dankjewel aan alle deelnemers

#CallBrussels had nooit zo’n succes kunnen worden zonder de inzet van alle mensen die de telefoon hebben opgenomen.

Rudi Vervoort, Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: "Ik wil alle Brusselaars die de tijd hebben genomen om vragen te beantwoorden en Brussel te promoten, van harte bedanken. Ze mogen trots zijn op hun reactie, die ongetwijfeld zal bijdragen tot het imago van hun regio.”

Aftellen naar de verspreiding van de video

Sinds maandagavond 19u (GMT+1), staat er een aftelklok op de website http://call.brussels. Deze klok telt de uren af tot 18 januari 10u30 (GMT + 1), het tijdstip waarop de video #CallBrussels wordt verspreid, het orgelpunt van de actie. Deze video, waarin de belangrijkste momenten van de campagne aan bod komen, zal internationaal verspreid worden op het internet en via de sociale netwerken. 

Kunstberg
Flagey
Molenbeek
Kaartje
Martha Meeze Press Manager & Spokesperson at visit.brussels
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs